U pauzi od učenja

10 knjiga koje treba da pročitaš u 2021. godini - 1. deo

01.03.2021.
3 min

Pauza između ispitnih rokova sjajna je prilika da se posvetimo stvarima koje volimo i koje nam koriste, a koje nisu bile prioritet u jurnjavi u januarskom i februarskom roku. Ako smatraš da su jedna od tih stvari kvalitetne knjige, naredna lista je za tebe! :)

10 knjiga koje treba da pročitaš u 2021. godini - 1. deoFoto: NajStudent (Shutterstock)

#1 "Pravilo pet sekundi" - Mel Robins

Mel Robins je američki advokat, televizijski voditelj, autor i motivacioni govornik. Mel je knjigu “Pravilo 5 sekundi” napisala prema svom iskustvu - naime, u 41 godini, našla se u situaciji u kojoj je bila nezaposlena, pred bankrotom, sa problemima u braku i bez samopouzdanja.

Iz života u kome nije mogla ujutru da se natera da ustane iz kreveta, gde nije imala snage da bilo šta uradi, bez motivacije i sa mnogo izgovora, autorka je pronašla način da okolnosti zaokrene u svoju korist. U ovoj knjizi, deli konkretna rešenja koja vam mogu pomoći da prestanete da odlažete obaveze, da prevaziđete nesigurnost i da počnete da živite život kakav želite.

#2 "Zver sa Vol Strita" - Džordan Belfort

Ova knjiga je autobiografija Džordana Belforta, američkog autora i motivacionog govornika, nekadašnjeg brokera sa Vol Strita koji je na vrhuncu berzanske karijere trošio i po milion dolara dnevno.

Autor deli autentične priče iz svog života u formi romana, bez zadrške prikazujući i sjajnu i mračnu stranu sveta u kome je živeo. Na ovu knjigu se može gledati kao na zabavno štivo i odmor od učenja, ali i kao na priliku za uvid u um čoveka sa izuzetnim darom za biznis. Po knjizi je snimljen i film sa Leonardom di Kaprijem u glavnoj ulozi.

#3 "Nepokolebljivi" - Toni Robins

Ukoliko ste pred završetkom studija ili sa diplomom u rukama, i imate zacrtane finansijske ciljeve koje ne znate kako da ostvarite, ova knjiga vam u tome može pomoći. Toni Robins je svetski govornik, poznat po svojim seminarima na temu samopomoći i pozitivnog razmišljanja, na kojima učestvuju najuticajniji ljudi iz sveta biznisa.

U knjizi “Nepokolebljivi”, otkriva kako svako može da pobedi sebe i prepreke koje je sebi postavio, da sastavi i izvrši plan za ostvarenje finansijske slobode, kao i da se rano penzioniše.

#4 "Vožnja života" - Robert Ajger

Njujork Tajmsov bestseler bivšeg izvršnog direktora kompanije Walt Disney, sa čitaocima deli ideje koje su autoru pomogle da preokrene uspeh poznatog brenda na međunarodnom tržištu i da za 14 godina uveća vrednost biznisa 5 puta.

Knjiga sadrži lekcije koje je Robert Ajger naučio na čelu kompanije i istražuje osobine koje su potrebne liderima i koje predodređuju uspeh u poslu. Ideje na kojima se temelji ova knjiga jesu kreiranje sadržaja najvišeg kvaliteta, prihvatanje tehnoloških inovacija i razmišljanje na globalnom nivou.

#5 "Dilema inovatora" - Klejton Kristensen

Za sve zaljubljenike u biznis i menadžment, stiže knjiga harvardskog profesora Klejtona Kristensena u kome autor objašnjava razloge zbog kojih organizacije ne mogu da isprate inovacije koje se dešavaju na tržištu, nudeći primere dobrih i loših praksi poznatih kompanija iz Silicijumske doline, koje se mogu primeniti u praksi.

Knjiga nosi bitnu pouku o tome kako su oni koji ne nauče da se prilagode promenama u realnom svetu osuđeni na propast.

Nastaviće se.. :)

Kopiraj link

Hristina Pajić

Hristina studira informacione sisteme na Fakultetu organizacionih nauka. Radi kao freelance Wordpress developer, a u slobodno vreme fotografiše i putuje.

Slični tekstovi

Mislite da oni nemaju dodira sa realnim životom? Grešite!
31.12.2015.
3 min

Mislite da oni nemaju dodira sa realnim životom? Grešite!

U pauzi od učenja
Šest Gejtsovih saveta za studente
29.03.2018.
3 min

Šest Gejtsovih saveta za studente

U pauzi od učenja
Samoinicijativa: kako stvoriti priliku za dobru karijeru
28.10.2008.
8 min

Samoinicijativa: kako stvoriti priliku za dobru karijeru

U pauzi od učenja