je
Saznaj više

Računarski fakultet

Računarski fakultet
Beograd

O fakultetu

 

O nama:

Odlukom Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta (IV ciklus) Nacionalog saveta za visoko obrazovanje, Računarski fakultet, Univerzitet Union, uspešno je završio proces akreditacije. Akreditovano je svih jedanaest studijskih programa u tri polja: prirodno-matematičko, tehničko-tehnološko i umetničko. Računarski fakultet akreditovan je u IV ciklusu akreditacije visokoškolskih ustanova.

 

Računarski fakultet (RAF) se nalazi pri Univerzitetu Union, osnovala je firma CET Computer Equipment and Trade iz Beograda 2003. godine i prvu generaciju studenata upisao je školske 2003/04 godine.

 

Firma CET je takodje osnivač prve i jedine privatne Računarske gimnazije koja je počela sa radom školske 2005/2006 godine upisom prve generacije studenata u prvi razred. Takodje, u okviru kompanije CET, nalazi se škola računara, prodaja licencnog softvera,  kao i  dve izdavačke kuće: Portalibris i CET izdavačka kuća kompjuterske literature.

 

RAF je privatni fakultet na kome se studira računarstvo kao osnovna disciplina i nalazi se u samom srcu Beograda, u  Knez Mihailovoj ulici 6, VI sprat. Fakultet koji nudi znanje koje je odmah primenljivo, koje prenosi nastavnički kadar, koji osim akademskog poseduje i bogato praktično iskustvo. Pored osnovnih akademskih studija, RAF nudi i master studije, kao i osnovne strukovne studije.

 

Tokom školske godine fakultet organizuje mnogobrojne sekcije kao što su: robotika, ‘’gaming’’ sekcija, SUS Sport Raf . Takodje studenti RAF-a imaju imaju mogućnost da polažu specijalističke ispite za dobijanje profesionalnih sertifikata kao što su Cisko sertifikati CCNA i CCNP i Microsoft-ov sertifikat MCSE.

 

Broj studenata u jednoj grupi na predavanjima (bez računara) je najviše 50, a na računarskim vežbama najviše 24, s tim da na jednom računaru na vežbama radi samo jedan student. Svi predmeti su jednosemestralni.

 

Računarski fakultet poseduje veći broj računarskih učionica i laboratorija sa najsavremenijom računarskom i komunikacionom opremom: preko 250 radnih stanica, zatim servere 1 Dell T630 Poweredge 1 Dell T320 Poweredge wd my cloud ex4 i 5 HP Proliant BL460c blade. Laboratorija za računarske komunikacije ima namenske uređaje za izvođenje studijskih programa na svim nivoima stidija: 2 IBM xSeries servera, Cisco rutere, Cisco Catalystkomutatore, Cisco PIX Firewall i Cisco LightStream ATM switch. Pored toga, Računarski fakultet poseduje veći broj namenskih računara i opreme za infrastrukturnu podršku: server za video nadzor i video striming, web server, komunikacioni uređaji u svakoj učionici i laboratoriji (Cisco, Allied Telesyn, Linksys, TrendNet), tačke pristupa za bežičnu mrežu, HP i APC UPS uređaji, optički link od 100Mb/s za permanentnu vezu sa ISP, itd.

 

Broj upisanih studenata RAF-a od početka rada fakulteta 2003/04 godine broji preko 2000 studenata. Godine 2008. diplomirala je prva generacija studenata osnovnih akademskih studija, i svih 27 diplomiranih studenata RAF-a nije dugo čekalo na poziv od velikih svetskih i domaćih kompanija kao što su Google, Telekom Srbija, Fakultet za dizajn, Beogradska berza (sektor za IT), Spinaker, Sky Communications, Kablovski internet provajder Radijus Vektor, Halcom EBB. Ostali diplomci su se odlučili na dodatno usavršavanje u inostranstvu, kao što su master studije u Notingemu i Shefield-u.

 

Studije:

 1. Osnovne akademske studije
 2. Master studije
 3. Osnovne strukovne studije
 4. Doktorske studije

 

Upisni rokovi:

Postoje dva upisna roka, junski i spetembarski. Prijave se podnose elektronskim putem popunjavanjem formulara na web sajtu fakulteta ili ličnim dolaskom u prostorije fakulteta.

 

Svakog radnog dana od 9.00 - 19.00 časova, vrata Računarskog fakulteta su otvorena za sve zainteresovane, pre svega, buduće studente i njihove prijatelje i roditelje.

 

Zašto upisati RAF?

 • Zato što daje znanje koje je odmah primenljivo
 • Zato što daje univirzitetsku diplomu
 • Zato što školuje studente po najnovijim studijskim programima
 • Zato što ima nastavnički kadar koji, osim akademskog, poseduje i bogato praktično iskustvo
 • Zato što ima najbolju računarsku opremu namenjenu studentima
 • Zato što ima najbolju i najjefikasniju studentsku službu
 • Zato što studenti imaju neograničen pristup fakultetskim resursima
 • Zato što stipendira najbolje studente

Informator mozete preuzeti  ovde:
(http://www.raf.edu.rs/docs/RAF_Informator.pdf)

 

Stipendije:

Računarski fakultet svake godine pridaje veliki značaj uspesima koje talentovani i vredni srednjoškolci postižu na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Svake godine određeni broj studenata dobija priliku da se školuju na Računarskom fakulteta kao stipendisti:

 • Kandidati koji su zauzeli prvih deset mesta na Srpskoj informatičkoj olimpijadi automatski postaju stipendisti Računarskog fakulteta.
 • Kandidati koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na Republičkom takmičenju iz matematike ili fizike su potencijalni stipendisti i mogu aplicirati za stipendije podnošenjem molbe fakultetu.

 

Akreditacija za naučnoistraživačku delatnost:

Odlukom Odbora za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj (021-01-61/113 od 22.09.2008.) Računarski fakultet Univerziteta Union akreditovan je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti jer ispunjava sve uslove propisane u članu 5 i članu 10 Pravilnika o vrednovanju naučnoistraživačkog rada.

 

Uspesi studenata:

 • U takmičenju iz informatike na Elektrijadi, prva ekipa RAF-a osvojila je 3. mesto. U individualnoj konkurenciji, medalje su osvojili Nikola Jovanović i to 2. mesto iz informatike i Luka Vukelić 2. mesto iz matematike 1. (2017.)
 • Na finalu takmičenja Hashcode u Parizu, koje organizuje kompanija Google, među 2815 timova iz zemalja širom sveta, tim čiji je član student RAF-a Ivan Dejković osvojio je 5. mesto (2017.)
 • Student RAF-a, Nikola Jovanović,  boravio je 13 nedelja na letnjoj praksi u kompaniji Google u Kaliforniji, kao deo Research and Machine Intelligence tima (2017.)
 • Student Lazar Milenković boravio je u Njujorku na programerskoj praksi u kompaniji Twitter (2016.)
 • Naš diplomirani student, Aleksa Stanković, nastavio je svoje školovanje na master studijama u Lozani. Aleksa je upisao federalni tehnički univerzitet u Švajcarskoj, koji sa drugim federalnim univerzitetom ETH čini najbolji univerzitet u Švajcarskoj, ali i u Evropi i svetu (2016.)
 • Prvo učešće studenata RAF-a na Elektrijadi završilo se velikim uspehom. Naša prva ekipa osvojila je drugo mesto na takmičenju iz informatike. U individualnoj konkurenciji student RAF-a Dušan Zdravković osvojio je  2. Mesto (2016.)
 • "RAF ima neverovatan tim" su pobednici četvrtog Start hakatona, a naš tim su činili Saša Vučković, Dušan Zdravković, Marko Baković i Luka Lopušina (2016.)
 • Ekipa RAF-a osvojila je prvo mesto na FON hakatonu (2015.)
 • Studenti RAF-a osvojili drugo mesto na SICEF Hackathon-u (2015.)
 • Nikola Jovanović, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu i brucoš Računarskog fakulteta, osvojio je bronzanu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja je održana u Kazahstanu (2015.)
 • RAF-ovci osvojili prvo i treće mesto na Matf Hackathon-u (2015.)
 • Na programerskom takmičenju Marathon24, koje je održano u Poljskoj, jedini tim iz Srbije (tim "admin") bili su studenti RAF-a: Nikola Smiljković, Nikola Stojiljković i Dušan Zdravković (2014.)

 

Podeli

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više